ANKARA MTB CUP YARIŞI TAMAMLANDI

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Dünya Bisiklet Birliği takviminde yer alan uluslararası dağ bisikleti yarışması "Ankara MTB CUP" Başkent Üniversitesi Bağlıca arazisinde gerçekleşti. Kurucu Mehmet Haberal, Rektör Ali Haberal, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Rektör Yardımcıları Abdülkadir Varoğlu ve Nermin Özgülbaş'ın da katılımıyla birlikte büyük bir heyecanla yapıldı.

4.5 km lik özel hazırlanmış bir parkurda  gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye'nin ve Dünya'nın her yerinden toplamda 200 sporcu katılım göstermiş ve 10 kategori yer almıştır. Bu yıl 3. sü düzenlenen ve Başkent Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı turnuva, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Dünya Bisiklet Birliğince de desteklenen, olimpiyatlara puan veren bir yarışmadır.

Etkinlikte görev alan uluslar arası Hollandalı hakem Hubert EMANS, Başkent Üniversitesi'nin arazi yapısının bisiklet sporuna oldukça uygun olduğunu, üniversite içerisinde yer alan yaşam alanının sporcu ve takımlara uygun imkanlar sunduğunu dile getirmiş, Başkent Üniversitesi içerisinde daha büyük organizasyonlar yapılabileceğini söylemiştir.

Yarışmaya katılan tüm sporcular tarafından beğenilen yarış parkurunda Başkent Üniversitesi sporcusu (Olimpik Sporcu) , Organizasyon sorumlusu ve aynı zamanda Başkent Üniversitesi Bisiklet spor sorumlusu ESRA KÜRKCÜ, yarışmayı Elite Kadınlar kategorisinde yabancı rakibinin arkasında 2. olarak tamamlamış ve olimpiyat yolunda  bireysel sıralamasında 20 puan kazanarak daha üst sıralamaya çıkmıştır.

Yarışmaya Ankara'daki bir çok bisiklet derneğinden  izlemeye gelen bisiklet severlerin ilgisi büyüktü. Türkiye ve Ankara'da büyük ilgi toplayan bu organizasyon Başkent Üniversitesince de büyük bir marka haline gelmiştir. Emeği geçen tüm yöneticilerimize; başta kurucumuz Mehmet Haberal olmak üzere, Rektör Ali Haberal ve Rektör yardımcılarımız Abdulkadir Varoğlu ve Nermin Özgülbaş'a; Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı'ya, Genel Sekreter Mehmet Açak'a ve teknik kurul üyelerine teşekkür ediyor, başarılı olan tüm sporcuları kutluyoruz.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Foto Galeri: